Natuurlijk creatief actief!
Welkom    Activiteiten    Handelwijze    Informatie    Wie zijn wij    ContactWelkom.htmlHandelwijze.htmlInformatie.htmlWie_zijn_wij.htmlContact.htmlshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2shapeimage_2_link_3shapeimage_2_link_4shapeimage_2_link_5

Moestuin & Natuur

Sla, wortels, courgette, boerenkool en nog veel meer, worden gezaaid en geoogst in onze moestuin. Bij Het Oerkind kijken we met een frisse blik terug naar de oorsprong van onze basisbehoefte zoals voeding.

Kinderen zien hoe een zaadje uitgroeit tot een groente die we oogsten, en uiteindelijk op ons bordje ligt in een smaakvol gerecht.


Natuur is overal zoals Natuurmonumenten al zegt zodra je de deur uit stapt stap je in Oer(rr). Dit versterken we bij het Oerkind, kinderen kunnen in een vertrouwde omgeving de wereld en de natuur ontdekken.

Kunst & techniek

Bij de creatieve activiteiten wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke of duurzame materialen. De natuur zit veel ingewikkelder in elkaar dan we op het eerste oog zien. Door proefjes te doen of technische attributen te maken kunnen we de raadsels van de natuur ontrafelen.

Denk hierbij aan; een regenmeter of barometer, een grondwater test, een kleurenproefje of een windmolen.

Sport & spel

Buiten spelen biedt alle mogelijkheid tot beweging. Naast de wandelingen die we maken en de moestuin activiteiten zijn we ook op andere manieren actief. Door creatief om te gaan met de natuurlijke omgeving ontstaan er de leukste spellen zoals; boomtikkertje, bomen memorie, het blote voeten pad, evenwichtsspellen, klimmen, menselijke knoop, dieren geluiden spel, estafette race en nog veel meer.


Natuurlijk is er ook ruimte voor sport activiteiten zoals voetbal en andere balspelen.