Welkom  Activiteiten  Handelwijze  Informatie  Wie zijn wij  ContactWelkom.htmlActiviteiten.htmlHandelwijze.htmlInformatie.htmlContact.htmlshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2shapeimage_2_link_3shapeimage_2_link_4shapeimage_2_link_5
 1. Mijn naam is Tiemen van Engen

 2. Na de opleiding zorg, natuur en gezondheid, heb ik Het Oerkind buiteschoolse opvang opgezet. Ik noem mezelf beleefbegleider, veel van mijn creativiteit en inspiratie haal ik uit de omgeving,

 3. en dit gebruik ik voor de activiteiten bij Het Oerkind. 

 4. Een bso in de kinderopvang waar het weer om het kind gaat. Kleine groepen, gezonde voeding en lekker veel bewegen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen vind ik belangrijk. (Not Only For Profit) Bewust, duurzaam, creatief, moestuin,

 5. en natuur zijn mijn kern woorden.

 1. Het allerbelangrijkste binnen Het Oerkind zijn natuurlijk de kinderen. Het gaat erom dat de kinderen het naar hun zin hebben en zich fijn voelen. Om ervoor te zorgen dat we op de hoogte zijn van wat er leeft bij de kinderen hebben we ook een kindercommissie.

 2. Hierin kunnen de kinderen meepraten over het reilen en zeilen binnen Het Oerkind.

 3. Vragen als: Wat vinden van de activiteiten of wat zou je willen doen, komen aan bod.

 4. Als we het hebben over de kinderen die nu bij Het Oerkind zitten dan hebben we het over jongens en meisjesvan 4 tot en met 10 jaar oud. De kinderen zijn afkomstig van verschillende scholen: Donathushof, Borgwal, Mikado en de Regenboog.

Mijn naam is Helen Wanders.

Drie jaar geleden heb ik veel geholpen bij het opstarten van Het Oerkind buitenschoolse opvang. Door de jaren heen heb ik gezien hoe de kinderen bij Het Oerkind genieten van de persoonlijke aandacht en de verbinding met de natuur.

Na zes jaar ervaring in de kinderopvang en twee jaar in het basisonderwijs is dan nu het moment aangebroken om Het Oerkind uit te breiden met een peutergroep. Ik vind het fijn dat ik nu al mijn creatieve en muzikale kwaliteiten in kan zetten op de peutergroep.


De ouders spelen ook een belangrijke rol binnen Het Oerkind. Zij maken de keuze voor hun kind en zijn expert op het gebied van hun kinderen. Ouders kunnen zich laten horen door zich aan te melden voor de ouder commissie. Een oudercommissie bestaat uit een aantal ouders. Zij behartigen de belangen van alle ouders van de kinderen op de opvang. Daarnaast zien we het ook als een plek waar leuke ideeën kunnen ontstaan met betrekking tot Het Oerkind.